Salı, Eylül 30, 2008

Eksik B. Sinop, Öz Doğan Yıldız'a teslim

BAYRAMPAŞA SİNOP: 0 ÖZ DOĞAN YILDIZ: 1

HABER-FOTO: EFKAN BUCAK
* Pazar sabahı, Bayrampaşa Sinopspor-Öz Doğan Yıldızspor maçının izlemek üzere Kartaltepe’deki Bayrampaşa Belediye Stadı’nın yolunu tuttuk. Maçı seçme nedenim işyerime yakın olması ve 10.00’da başlamasıydı. Sonrasında işyerime geçtim zaten.
Karşılaşma, ağların yırtık olması nedeniyle 15 dakika geç başladı. Sabah saatleri olmasına karşın maça ilgi fena değil.Sanıyorum yaklaşık 70-80 kişilik bir topluluk maçı izledi. Protokolde iki takımın başkan ve yöneticileri birlikteydi.
* Yerel Futbol Sitesi’nde birçok haberini verdiğimiz Bayrampaşa Sinopspor’un bir maçını ilk kez izleme şansına eriştim. Hüseyin Göksu’yla yollarını ayıran Mor Menekşeler, Göksu’nun yardımcısı ve kaleci antrenörü olan Şevket Kurt’la yola devam kararı almıştı... Bayrampaşa Sinopspor sahaya 4-1-3-2 düzeninde yayılmıştı. Yalnız forvetleri yan yana değil; 9 numaralı Atilla’nın arkasında 8 numaralı oyuncu bulunuyordu. 15. dakikada büyük bir şanssızlık yaşadılar ve takımın en iyilerinden olan stoper Ömer sakatlandı. Oyuna giren 15 numara sol beke çekildi, 8 numaralı futbolcuyu stope yaptılar. Normalde orta saha olan 8 numara stoper pozisyonunda son derece iyiydi.


* Bayrampaşa Sinopspor 1. Amatör Küme’deki bir takım için oldukça iyi bir kondisyona sahip. 90 dakika koşuyorlar, çok hırslı ve mücadeleciler. Hücuma çok hızlı çıkma becerisine sahipler. İleride zaman zaman presle top kapıyorlar. Ancak bitiricilik konusunda çok büyük sıkıntıları var. Forvetleri çok tecrübesiz.
* Bağcılar Ateştuğla Mahallesi’nin takımı olan Öz Doğan Yıldız maça puansız son sırada çıkmıştı. Teknik kapasitesi kısıtlı bir takım. Hücumları 7 numaralı sağ kanat oyuncuları yönlendiriyor. Bu oyuncu bence takımın en iyisiydi. Hızlı, adam eksiltebiliyor. Ancak biraz laubali gibi geldi bana. Fizik-kondisyonları yeterli değildi zaten bazı oyuncuları yeterli idman yapmadan çıkmış maça. Öz Doğan Yıldız yedek kulübesinde teknik direktörler Ubeydullah Yavuz hoca çok iyi bir taktik izledi ve takımının enerjisini ekonomik kullandırdı. ÖZ Doğan Yıldız maçta yalnızca bir kez tempoyu yükseltti, o da rakibin 10 kişi kalmasından sonraki yaklaşık 15 dakikalık bölümdü, onda da golü buldular. 2 numaralı sağ bekleri de bence iyi bir oyun ortaya koydu. İdman eksiğine karşın kalecileri de iyiydi.


* Maçın ilk yarısı Bayrampaşa Sinopspor’un baskısı altında geçti ancak gol olmadı. Maçın dönüm noktası 58. dakikaydı. Gelişen Sinopspor atağında 9 numaralı Atilla Öz Doğan Yıldız ceza alanında kendini yerde buldu hakem ‘devam’ dedi. Pozisyonun devamında hakeme ‘Allah belanı versin’ diyen Atilla kırmızı kart gördü.
* Rakibin 10 kişi kalmasını değerlendirmek isteyen Öz Doğan Yıldız tempoyu artırdı ve Bayrampaşa Sinop savunmasının arkasına atılan toplarla etkili oldu. 58. dakikada konuk ekip 8 numaralı oyuncuyla bir gol buldu ancak ofsayt diye sayılmadı. 60’da yine savunmanın arkasına atılan topta öz Doğan Yıldız’ın 7 numaralı oyuncusu kaleciyi de geçip topu ağlara gönderdi: 0-1
* Kalan yarım saatlik bölümde Bayrampaşa Sinopspor müthiş bir baskı kurdu. Mor-Beyazlılar 4 net pozisyon yakalarken savunmasında çok büyük açıklar da verdi ancak konuk ekip bunları değerlendiremedi.

* Maçın orta hakemi epey tepki topladı. Bayrampaşa Sinopsporlular 58’deki penaltı için oldukça itiraz etti. Ayrıca Öz Doğan Yıldızlı oyuncuların sert oynadıkları ve zaman geçirdikleri düşüncesindeydiler. Buna karşılık Öz Doğan Yıldız’ın da itiraz edebileceği pozisyonlar vardı. Örneğin Sinopspor’un sarı kartı olan 2 numaralı oyuncusu bir pozisyonda kendisini geçen rakibini arkadan indirdi ancak kart görmedi.
* Son anlarda iki takımın birer oyuncusu sakatlandı. Oyuncu değiştirme hakkı olmadığı için 10’a 9 devam ettiler.


* Maçın bitimiyle birlikte saha karıştı. Bayrampaşa Sinopspor’un kalecisi konuk takım futbolcularının üstüne yürüdü. Ev sahibi yöneticiler de oraya yönelince saha ana-baba gününe döndü. Biraz itişme-kakışma, karşılıklı laf atmalar vs. Tabii Bayrampaşa Sinopluların hakeme de eğey tepkisi oldu. Olaylar, Bayrampaşa Sinopspor Başkanı Sabri Ersoy’un sağduyusu ve özverisiyle önlendi. Konuk takım güven içinde sahadan çıktı.
* Gelelim maç sonrası görüşlere... Bayrampaşa Sinop cephesinde hakemlere oldukça tepki vardı. Kulüp Başkanı Sabri Ersoy, maç sonrası olayların Öz Doğan Yıldızpor’la alakası olmadığını, hakemin kararlarından doğan gelişmeler olduğunu ifade etti. Ersoy, “Herkesin penaltı dediği bir pozisyona nasıl ‘devam’ dedi anlamak güç. Sonrasında olaylar bu hale geldi. Bir de Bayrampaşalı bir hakemi niye bir Bayrampaşa takımının maçına veriyorlar sormak istiyorum. Yoksa bilmediğimiz şeyler mi oluyor. İki haftadan beri hakem hatalarından canımız yanıyor. Biz yenildiğimize üzülmüyoruz. Futbolcularımızın hakkının yenmesine ve şevklerinin kırılmasına üzülüyoruz. Yaşananlardan dolayı herkesten özür dileriz” dedi. Bayrampaşa Sinopspor Genel Kaptanı Cemal İkikardeş de “Geçen sezon da aynı dertlerden mustariptik. Biz hakemlerimizden ayrıcalık istemiyoruz, yalnızca gördüklerini çalmalarını istiyoruz” diye konuştu.

İki takımın başkan ve yöneticileri maçı birlikte izledi.

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.