Salı, Ağustos 26, 2008

İstanbul Sinop yeni sezona 'merhaba' dedi

HABER-FOTO: YILMAZ AKTEPE
İstanbul Süpere Amatör Küme takımlarından İstanbul Sinopspor 2008-2009 futbol sezonunu kendi seyircisi önünde yapılan etkinlikle açtı.
Sefaköy Kartal Sıtadınadaki açılışa Küçükçekemece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’ın İstanbul dışında olması dolaysıyla Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gedik katılırken, İstanbul Sinopspor eski başkanlarından İsmet Şahin, Hüseyin Demirkol ve eski ve yeni yöneticilerin yanısıra taraftarlar da Sefaköy Kartal Stadı’ndaki yerlerini aldılar.
‘Tesis olmadan başarı olmaz’
İstanbul Sinopspor Kulüp Başkanı Raşit Şahin camiaya yaptığı konuşmasında, “Bir takımın başarılı olması için öncelikli tehsisleri olması lazım. Sayın belediye başkanımız Aziz Yeniay’ında bu konuda bizlere destek sözü var. Kendisine desteklerinden dolayı teşekür ediyorum. İnşallah ilerleyen günlerde bu hayalimizi gerçekleştiririz. Tesislerimizin olmasıyla birlikte başarılar ve şampiyonluklar arka arkaya gelecektir” dedi.
Yeniay katılmadı
Küçükçekemce Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gedik de yaptığı konuşmada, “Sayın belediye Başkanımız Aziz Yeniay, İstanbul dışında olması dolayısıyla bugün sizlerle olamamıştır. Kendisinin sevgi ve saygılarını getirdim. Bu güzide kulübümüzün yeni sezon için gerçekleştirdiği sezon açılışı için aranızda olmaktan dolayı mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. İstanbul Sinopspor’a yeni sezonda başarılar dilerken, yeni sezonun centilmenlik ve dosluk içinde geçmesini temeni eder, hayırlı olmasını dilerim” diye konuştu.

Diğer K. Çekmece kulüpleri nerede?
İstanbul Sinopspor kulüpünün yeni sezon için düzenlemiş olduğu açılış programına Küçükçekmece’deki 21 kulüpten hiç bir kulüp katılmazken, kulüp yöneticilerinden Yasin Şahin bu konuyla ilgili yaptığı açılamada, “İlçe kulüplerinin hepsini çağırmadım. Gelip gelmemeleri de o kadar önemli değil. Şimdiye kadar çağırdık da ne oldu, ne değişti? Biz kendi işimize bakıyoruz. Yanlış ve doğru, hesabımızı kendi camiamıza veririz” dedi. Kulübün eski başkanlarından İsmet Şahin ise “Geçmişte ilçedeki diğer takımlarımızla çok güzel ilişkilerimiz vardı, her zaman da ilişkilerimizi iyi tutmaya çalışmışızdır. Bugün hiç bir kulübün katılmamasının başta beni olmak üzere camiamızı üzdüğünü görmekteyim. Bunun da yönetici arkadaşlarımızın eksikliği olduğuna inanıyorum. Yoksa bu gün burada onlar da yanımızda olur ve bu güzel günü paylaşırlardı” ifadelerini kullandı. Eski başkanlardan Hüseyin Demirkol ise konuyu yorumsuz bıraktı.

Gençtürk: Polemikler bir şey kazandırmaz
Küçükçekemece Amatör Spor Kulüpleri Destekleme Dernek Başkanı ve aynı zamanda İASKF Eğitimden sorumlu yönetici Seymen Gençtürk konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Küçükçekmece Amatör Spor Kulüpler Derneğine böyle bir davet gelmemiştir. Ayriyeten üyemiz olan 21 kulübümüzden hiç biri kulüpte davet almamıştır. Ne düşündüklerine de anlam veremiyorum. Kaldı ki dernekte yönetim kurulunda bulunan ve İstanbul Sinopspor’un da yöneticisi olan Yasin Şahin olmasına rağmen davet edilmedik. Yasin Şahin’in dediği gibi şunu söylüyorum: Davet edilip edilmemek o kadar da önemli değil. Derneğimiz çalışmalarına bakıyor ve çalışıyor. Bu tür polemikler bize birşey kazandırmaz. Zamanı geldiğinde kendi camiasında bunun hesabını birileri çıkar verir. İstanbul Sinopspor ilçemiz sınırları içinde faliyet gösteren güzüde kulüplerimizden biridir. Alacağı başarılar da bizleri mutlu eder. Başarısızlıkları da bir o kadar üzer ama unutmasınlarki sel gider kum kalır” diye konuştu.


İst. Sinop'un tecrübeli çalıştırıcısı Oğuz Karakaya, daha önce Yeşilova Esnafspor'da görev almıştı.

Sinopspor lige hazır değil
2008-2009 futbol sezon açılış maçı için Güzelcespor’la karşı karşıya gelen İst.Sinopspor geçen sezonki futbol takımına göre daha iyi olmasına rağmen özelikle bir forvet ve orta alanda top dağatacak bir oyuncunun eksikliğini çekiyor. Sarı-Mavililer’in, haftada üç gün idman yapmasına rağmen kondisyon düşüklüğü de gözlerden kaçmadı. Güzelcespor ise Sinopspor’a göre sergilediği oyun ve yardımlaşmayla tam takım oyunu oynadığı görüntüsü verdi. İlk yarıyı 1-0 önde kapayan Güzelcespor ikinci yarıda attığı gole skoru 2-0 yaptı. İstanbul Sinopspor sonlara doğru bir gol buldu ve maçın skoru belirlendi: 1-2.

2008-2009 futbol sezonuna 14 dış transfer yaparak yeni sezona merheba diyen Sinopspor’u başarıya taşımaya çalışacak kadro şöyle: Teknik Direktör Oğuz Karakaya, Adam (B.Tunaspor), Ferdi (Leventspor), Sami ve Can (Tozkoparanspor), Muharrem (Zeytinburnuspor), Ufuk (Küçükpazarspor), Emre (Antalya Serikspor), Eser (İnegölspor), Deniz (Afyonkarahisarspor), Barış (Emlak Bankası), Özkan (Fatsaspor), Yavuz (Güngören Belediyespor), Burak (Sarıyer), Selim (Söğütlüçeşmespor), Volkan, Hakan, Engin, Sinan, Hasan, Gökhan, Okan ve Can (altyapı)

Güzelcespor, İst. Sinopspor'u 2-1 yenerken lig öncesi olumlu sinyaller verdi.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

takıma 2 tane senegalli gelmişti onlara noldu?

Adsız dedi ki...

yalan olmuşlardır...eee sinop gibi orta şekerli takımlar onların paralarını ödemekte zorlanırlar.onları görüntü olsun diye denemeye almışlardır.her biri için federasyona 3 milyar 200 milyon para yatırmak gerekiyor.etti 6.400 her biri de 15er milyar alsa etti 40 milyar.İst.Sinopta nerde 50 milyar:))))))

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.