Pazartesi, Temmuz 21, 2008

Veteranlar'ın rövanşı yine dostça bitti

Edirne'nin eski şöhret futbolcularından oluşan Veteranlar takımı, Kırklareli'nin Babaeski İlçesi Veteranlar Takımı ile oynadığı karşılaşmada yine dostluk kazandı 1–1.
Edirne 25 Kasım Stadı'nda, iki komşu İl ve İlçenin eski şöhret futbolcularından oluşan Veteran takımları, Cumartesi günü saat: 18.15'te, rövanş karşılaşması için tekrar bir araya geldiler.
Çevresinde sporcu kimliği ile takdir toplayan Kaymakam Mustafa Demir, forma giydiği Babaeski Veteranlar takımının başında kaptan olarak sahaya çıktı.
Edirnespor'lu eski şöhret futbolculardan oluşan Veteranlar takımının başında ise yılların tecrübeli spor adamı ve ETV Spor Yorumcusu Atilla Bilgin, Teknik Direktör olarak sahada yer aldı.
Konuk takım Babaeski Veteranlar'ın başlama vuruşunu yaptığı müsabakayı, Edirnespor'un eski futbolcularından köfte lakaplı Adnan Yıldız yönetti.
Babaeski 100.yıl stadında ilk karşılaşması 4–4 berabere sonuçlanan müsabakanın, ikinci rövanş karşılaşması da karşılıklı atılan bir birinden güzel gollerle yine dostça 1–1 berabere bitti.
Hava sıcaklığının etkili olduğu müsabaka 40'ar dakikalık 2 devre halinde oynandı.
Zaman zaman çok çekişmeli ve iddialı geçen karşılaşmanın ilk yarısında tek gol Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Küçük'ten geldi.
Sol kanattan gelen Ahmet Erginer'in ara pasını çok iyi değerlendiren Emin Küçük, karşılaşmanın 22 nci dk, attığı golle Edirne Veteranlar takımını 1–0 öne geçirdi.
Karşılaşmanın ikinci yarısına iki oyuncu değişikliği ile çıkan konuk takım Babaeski Veteranlar, ev sahibi takım Veteranlar karşısında oyunda dengeyi kurmakta gecikmedi.
Oyunda baskısını artıran yaş ortalaması daha genç olan Babaeski Veteranlar takımı, sağ kanattan Bilgin Erdem ile bu sefer tehlikeli geldi.
Orta sahanın dinamosu Bilgin Erdem, bekletmeden topu penaltı noktasında Aycan Üzülmez ile buluşturdu, Aycan Üzülmez'in sert şutu gününde olan tecrübeli file bekçisi Kubilay Aydın'dan geri döndü.
Dönen topu çok iyi takip eden Babaeski Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Beyazıt Örgel, dk. 59'da meşin yuvarlağın gelişine mükemmel bir vole vurarak tabiri caizse adeta topu doksana gönderdi ve skoru 1–1 eşitledi.
Tabiî ki bu pozisyonda maçın ismi kaleci Kubilay Aydın'ın topa yapacağı hiç bir şey yoktu.
80 dk sonunda çok çekişmeli geçen karşılaşma yine eşit bir şekilde atılan gollerle 1–1 berabere bitti.
Karşılaşmayı, Edirnespor Kulübü Başkan aday adayı Ahmet Çığırdaşman, Edirne Tekel Baş Müdürlüğünde görevli Hayrettin Kuru, Edirnespor eski Teknik Direktörü ve ETV Spor Yorumcusu Atilla Bilgin ve Babaeskispor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Metin Karakuş da izledi.
Ev sahibi takım Edirne Veteranlar, müsabaka sonrası konuk takım Babaeski Veteranlar takımına, tarihi Edirne Serhat Şehrinde ünlüleri buluşturan meşhur Ciğerci, Niyazi Usta'nın yerinde bir akşam yemeği verdi.
Yemekte bir açıklama yapan Kaymakam Demir, önümüzdeki günlerde, Edirne, Kırklareli, Lüleburgaz ve Babaeski Veteran takımlarının yer aldığı deplasmanlı tek devre lig usulü dörtlü bir futbol turnuvasının başlayacağını belirtti.

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.