Çarşamba, Temmuz 23, 2008

Leventspor: Gençlik ve tecrübe bir arada


HABER-FOTO: EFKAN BUCAK
Leventspor, İstanbul futbolunun son dönemde gözde kulüplerinden... 1950’de kurulan Kırmızı-Siyahlı kulüp son iki sezon önemli başarılara imza attı. 2007’de 3. Lig terfi maçlarına katılan Beşiktaş temsilcisi, geçen sezon grubunu üçüncü sırada tamamlarken, İstanbul Süper Amatör’ün Beylikdüzüspor’dan sonra en golcü ikinci takımı oldu. Ayrıca koca sezon boyunca hiç kırmızı kart görmeyen, sadece 2 sarı kart gören Leventspor fair-play ödülünün sahibi oldu.
Bir dönem Feriköy’de futbol oynayan tecrübeli teknik adam Burhan Esmen ve futbolseverlerin Sarıyer’den hatırlayacağı yardımcı antrenör Feridun Cem İnci yönetimindeki Leventspor bu yıl kadrosuna önemli isimler dahil etti.

Sezona Çilekli Tesisleri’nde hazırlanan Leventspor’un çalışmasını izlerken, teknik direktör ve aynı zamanda genel kaptan olan Burhan Esmen Yerel Futbol Sitesi’ni sorularını yanıtladı.

Hocam öncelikle sizden başlayalım... Biraz kendinizden bahseder misiniz?

Yaklaşık 30 yıldır bu camianın içindeyim. Ortaköyspor Kulübü’nde yetiştim, Feriköy’ün 1. Lig’de yer aldığı yıllarda bu kulüpte futbol oynadım. Asıl mesleğimse kimya yüksek mühendisliği. Antrenörlük kariyerimde, İstanbul’da bir ilke imza atarak Haliçspor’u gol yemeden şampiyon yapmayı başardık. 20’ye yakın şampiyonluk yaşadım. Aynı zamanda genel kaptanlığını yaptığım Leventspor’da da dört sezondur Süper Amatör Küme’de başarıyla mücadele ediyoruz.


(Soldan Sağa) Yardımcı Antrenör Feridun Cem İnci, Teknik Direktör Burhan Esmen, Basınla İlişkiler Sorumlusu Amaç Şenozan

Geçen sezonu Leventspor açısından nasıl değerlendirebilirsiniz? Ve takımınızı nasıl bir sezon bekliyor?

Geçen sezon, genç kadromuzla Hadımköyspor ve Bayrampaşaspor gibi iki güçlü rakibin arkasından üçüncü olmayı başardık. Ondan önceki sezon terfi maçlarına gittik, ilk kademe yarı finalinde Zonguldak Belediyespor’a 2-1 mağlup olduk. Bu sezon yine genç bir kadromuz var. Sistemimizi değiştirdik, artık peşin ödeme yapmıyoruz, aylık sistemine geçtik. İyi bir yönetimimiz var. Bu sene bana ve yardımcı antrenörümüz Feridun Cem İnci’ye, başta Bodrumspor olmak üzere birçok kulüpten teklif geldi ancak biz Leventspor’u tercih ettik. Başarı için biraz da şans gerekiyor. İyi bir kura çekebilirsek gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. Futbolcularımızın pek çoğu üniversite öğrencisi. Kadromuza tecrübeli isimler dahil ettik. Sanırım gelecek haftadan itibaren hazırlık maçlarına başlar, takımımızın durumunu görme şansını yakalarız.

Leventspor’u İstanbul’daki diğer kulüplerle karşılaştırdığımızda, artıları ve eksileri neler?

Leventspor kesinlikle futbolcusuna verdiği sözü tutar. Sezon sonunda, “Ben Leventspor’dan paramı alamadım” diyen bir futbolcuya rastlayamazsınız. En büyük eksikliğimizse tesis. Beşiktaş’ta belediyenin yaptırdığı tek stat var (Çilekli). Her gün idman yapmamız gerekiyor. Haftasonları, belediyenin verdiği otobüsle krosa gidiyoruz.

Amatör kulüplerin en büyük sıkıntılarından bir de maddiyattır… Peki Leventspor’un kalıcı gelirleri var mı, yeterli desteği görüyor mu?

Halı saha tesisimiz ve güzel bir cafe’miz var. Yüzde 50 de yönetici desteği oluyor. Ancak bugün nereden baksanız orta seviye bir takım kurmak 200-250 milyar lira gerektiriyor. Destek alamıyoruz, belediyeden destek bekliyoruz.
Sezona Çileki Tesisleri'nde hazırlanan Leventspor, ilk etapta kondisyon yüklemesi yapıyor.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Lastik patlamazsa süper takım kurmuş Levent...

Adsız dedi ki...

ya gogo en önde koştururLar böyLe :D
levent gecen sene de cok ıyı takımdı bence , bu sene de iddiaLı . . umarım başarıLı oLurLar .

Adsız dedi ki...

kale emin ellerde egemen kardeşim glmiş bi problem olmas yeterki gol atın

Adsız dedi ki...

Türkiyedeki bütün amatör kümelerin gol kralı Leventte oynuyordu di mi?

Adsız dedi ki...

TOLGA KARDEŞİME BAŞARILAR DİLİYORUM.BU SENE LEVENTİ UÇURUR.HAYIRLI OLSUN KARDEŞİM.

Sertaç dedi ki...

Egemen busene senden yine kaleden kaleye 1gol ve en az 5asist bekliyoruz.Busene seni seyretmeye gelicez.

İfa'nın gençleri 8'de 8 yaptı

İstanbul U-17 A Ligi 12. Grup 8. hafta karşılaşmasında İfa Spor, deplasmanda Sultangazi Sultançiftliği’ni 2-0 yendi.