Cumartesi, Temmuz 19, 2008

Küçükköylü Sasu İbrahim dünya rekoru için ilgi bekliyor


HABER-FOTO: EROL EFTEKİN
Türkiye top sektirme rekortmeni Küçükköylü Sasu İbrahim, sahip çıkılması halinde Kanadalı bir kişinin elinde bulunan 18 saatlik dünya top sektirme rekorunu kıracağını ve Guinness Rekorlar Kitabı’na gireceğini iddia ediyor.
İstanbul’un Küçükköy semtinde oturan Sasu lakaplı İbrahim Dindiren, kendisine sahip çıkıldığı takdirde dünya top sektirme rekorunu kıracağını söyledi. İbrahim Dindiren topu hiç düşürmeden 50 bin saydırabiliyor.
2000 Avrupa Şampiyonası öncesi Adidas toplarının tanıtımını da yapan Dindiren, “Ben topla koşuyorum. Bunu iddia ediyorum. En son 8 saatte 50 bin saydırıp bıraktım. Ayağımla, omuzumla, dizimle, kafamla saydırabiliyorum. Bir organizasyon yapıldığı takdirde Kanadalı Karo’nun 18 saatlik rekorunu kıracağımı iddia ediyorum” diyor.
Sasu lakabını 1968 yılında F.Bahçe’ye gelen Romen bir futbolcudan aldığını söyleyen Dindiren, “Ben Guinness ile iki kez yazıştım. Bana diyorlar ki 'önce ülkende bu rekoru kırmalısın.' Bunun için de noter, basın ve şahitler gerekiyor. Yetkililer sahip çıksın, bir organizasyon yapılsın, en az 20 saat saydırırım. Ben, Avrasya Maratonu’nu top sektirerek koşuyorum. 1989 yılında da Türkiye rekortmeni olduğum noter tarafından tescillendi” dedi.
50 yaşında olan ve evinde 15 tane topu bulunan ve bu toplardan en eskisi 13 yıllık olan Sasu İbrahim, formunu koruyabilmek için Küçükköy-Alibeyköy arasını her gün top sektire sektire gidip geliyor .

2 yorum:

Adsız dedi ki...

böyle bir şampiyonun köyümüzde yaşamasından gurur ve onur duyarım sevgilerimle... ismail yüzbaşıoğlu

Adsız dedi ki...

sasu ibrahim bizim mahallede oturuyor.ben yeşilpınar küçükköydeyim ve dün sasu ibrahimle top oynadık.

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.