Cumartesi, Temmuz 12, 2008

Ertuğral'da düğün gibi kupa şöleni

HABER-FOTO: RECEP KARAGÖZ
Play-Off müsabakaları sonucu, Kırklareli 1.Amatör Küme Futbol Lig'ine yükselen Ertuğral Esenspor, düzenlenen törenle kupasını aldı...

Babaeski İlçesine 12 km uzaklıkta olan Ertuğral Köyü'nde yıllar sonra 1.Amatör Küme Futbol Lig'ine yükselen başarılı takım için büyük bir kutlama şöleni düzenlendi.
Ertuğral Köyü ve Ertuğral Esenspor Kulübü Başkanı Arif Recep Kılıç, yaptığı açıklamada, yıllar sonra tekrar Kırklareli 1.Amatör Küme Futbol Lig'ine yükselmenin gururunu ve sevincini yaşadıklarını belirttiler.
Kılıç, daha önce pehlivanlarıyla bir hayli ünlü olan Köyün şu an futbol tutkusunun önde geldiğini belirterek, şunları kaydetti: "Köyümüzde önceki seneler, yağlı güreş sporu oldukça ilerideydi. Köyümüz, biri Kırkpınar başpehlivanı olmakla beraber çeşitli boylarda pehlivanlar çıkarmıştır. Köyün Kırkpınar'da başpehlivan unvanına erişen güreşçisi İbrahim Erdi'dir. Şimdi ise Köy halkı olarak, Kırklareli 1. Amatör Küme'ye yükselmenin gururunu ve sevincini yaşıyoruz. Tabii bugün gençlerimizde artık futbol tutkusu daha ön plana geçti, ben ve yönetim kurulumuz bu başarıda büyük payı olan başta antrenörümüz Hasan Berber olmak üzere tüm sporcularımızı kutluyoruz."

Kaymakam Mustafa Demir de yaptığı konuşmada, "Ben bu akşam özelliklede bayanların kupa törenine katılımından dolayı çok mutlu oldum. Elbette konu futbol olunca herkesin söyleyecek bir lafı vardır. Sokaktaki sıradan vatandaşlardan köşe yazarlarına, yıldız futbolculardan tribündeki ateşli taraftarlara kadar hemen herkes futbol üzerine saatlerce konuşabilir. Televizyon kanallarının en çok izlendiği zamanlar, gazetelerin en çok okunan sayfaları futbolla doludur. Ben tekrar, Köyün spor'da başarısını duyuran, başta Muhtarımız olmak üzere, teknik heyet ve sevgili gençlerimizi, yürekten kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum" dedi.


Ertuğral Esenspor'un kupasını, Babaeski Kaymakamı Mustafa Demir, eski Devlet Bakanı Hasan Korkut, İlçe Emniyet Amiri Tuncay Sancak, Kırklareli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yamak ve eski Milli Futbol Hakemi Ülkü Tırpancı ile birlikte takım kaptanı Turan Kuyucuoğlu'na verdiler.
Gecede, gol kralı Caner'in forması kulüp yararına açık artırmaya çıkarıldı. Yapılan açık artırmayı eski devlet bakanı Hasan Korkut kazandı. Korkut, kazandığı formayı tekrar kulübe bağışladı.
Kupa töreninden sonra, ailelerinde katıldığı gecede, futbolcular Piyanist Timur'un coşkulu müziği eşliğinde eğlendi. Düzenlenen gecede, konuklara etli pilav ve ayran ikram edildi.

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.