Cumartesi, Mayıs 17, 2008

Menemen, yıllar sonra 3. Lig'de


YENİ MENEMENSPOR: 2 AYAZAĞASPOR: 0

3. Lig'e Terfi Eskişehir Grubu'nda gülen taraf Yeni Menemenspor oldu. Yarı final maçları Eskişehir'de oynanmasına karşın final Bilecik Bozüyük Stadı'na alındı. Yarı finalde Göztepe'yi penaltılarla 6-5 yenen Ayazağaspor'la, Beylikdüzüspor'u uzatmalarda 4-2 yenen Yeni Menemenspor karşılaştı. Mücadeleyi şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de takip etti.

İki takım taraftarlarının da büyük ilgi gösterdiği maçın ilk yarısı orta saha mücadelesi şeklinde geçti. İki ekip de bu bölümde önemli bir gol fırsatı yakalayamadı. Ayazağaspor devrenin son 10 dakikasında etkili gözükse de gol bulamadı.

İkinci yarının ilk bölümlerindeyse Yeni Menemen biraz daha canlıydı. Rakip sahada pres yapan Sarı-Lacivertliler rakibin oyununu bozmaya çalıştı. Ayazağaspor bu bölümlerde sağ kanattan Ceyhun'la tehlikeler yaratmaya çalıştı.

70. dakikaya kadar denge bozulmadı. Sol kanattan gelişen Yeni Menemenspor atağında Menemenli oyuncu, taç çizgisine yakın bir yerde düşürüldü. Hakem Ayazağa'dan Rahmi'ye sert hareketinden dolayı sarı kart gösterdi. Kullanılan serbest vuruşta ceza sahası içindeki Murat topu kafayla filelere yolladı: 0-1.

Golden 2 dakika sonra soldan gelişen Ayazağa atağında Yeni Menemen kalecisi topa çıkmadı. Penaltı noktası üzerinden yapılan kafa vuruşunda savunma topu çizgiden çevirdi.

78'de sağdan gelişen ani Yeni Menemenspor atağında top sol tarafa çıkarıldı. Hikmet güzel bir vuruşla farkı ikiye çıkardı: 0-2.

Bu gol sonrası iki takım da adeta maçı bıraktı. Bitiş düdüğünün ardından Yeni Menemenspor yıllar sonra 3. Lig'e çıkışını kutladı. Sarı-Lacivertliler 1990-1991 sezonunda amatöre düşmüştü.
STAT: Bozüyük İlçe
HAKEMLER: Aytekin Durmaz, Selçuk Kaya, Nihat Samuk
AYAZAĞA: Türker **, Ceyhun **, Mehmet *, Haluk *, Rahmi *** (Hacı Hüseyin 82), Barbaros ** (Burak 66 **), Kamuran **, Kakhaber **, Ersan ***, Ender * (Metin 78), Adem **
YENİ MENEMENSPOR: Ferhat **, Zafer **, Murat ***, B.Çağdaş **, Cenk ***, Sait **, Ali Rıza ** (Arif 46 ***), Eşref *** (Mehmet 82), Hikmet ****, Aytek **, Engin ** (Onur 75 **)
GOLLER: Murat (70), Hikmet (77)
SARI KARTLAR: Mehmet, Rahmi, Burak / B.Çağdaş
Yazı: Efkan Bucak, Yıldız Tablosu: Yeni Asır (Katkıları için Başar Uçar'a teşekkürler)

9 yorum:

Adsız dedi ki...

Menemenede bu yakışırdı artık. Yıllardır finallerde kaybetmekten bıkmıştık.

Azmin Zaferi

Adsız dedi ki...

FORZA YENİ MENEMEN BLD SK...

adnan dedi ki...

gerçekten tebrik ederim menemen sporu ben eskişehir mahmudiyeden 9 numaralı oyuncunu maçtan sonra formasını istedim daha maçımız var dedi vermedi sonra beylik düzü maçonıza baktım süper final bozöyükde oynandı seyredemedim ege tv olmadı neyse başarılar şimdi tam takım eşofman dahil istiyorum çok güzel hocanız var beylik düzü maçının ikinci yarısını iyi okudu mahmudiye maçından sonra türübünde sohbet ettik belediye başkanımada başarılar helal olsun

Adsız dedi ki...

sana 2.lig yakışır menemen başarılarınızın devamını dilerim

Adsız dedi ki...

ya ben açıkçası tebrik edemiyorum çünkü menemen sporun alt yapıda öyle güzel oyuncuları varki bu oyuncuları görmüyor özelliklede 4 nuaralı oyuncusu cem bence bu oyuncu gelecehin serveti olabilir tabi çocuhun elinden tutan olursa mevlüt volkan anıl sercan bunlarda deherlendirilme umareım bu oyuncuları deherlendirilerde bize taraftarlarada seyir zevki verirler yinede menemen spora 3 ligde başarılar dilerim erhan hocayla bürol hocayıda tebrik ederim

Adsız dedi ki...

menemen sporu tebrik ederim umarım 2012 de şampiyonlar liginde görmeyi hedefliyoruz menemn sporumuzu alt yapıda deherlendirilmeli özelliklede cemle sercanı

Adsız dedi ki...

erhan hocayı bürol hoca yı tüm yöneticelri tebrik ederim alt yapıyada önem vcerin

Adsız dedi ki...

çekmişiz kafaları dalmışız hayallere çekmişiz kafaları dalmışız hayallere 2012 de şampiyonlar liginde k cahız real madride k real madride hayallerimiz elşbet birgün gerçek olacak hayallerimiz bir gün elbet gerçek olacak menemen bayrahı madridde sallanacak görecehiz menemenimi görecehiz menemnimi bu arada alt yapıdan bu sene umarım oyuncuları prof yaparlar özelliklede cemle mevlütü

Adsız dedi ki...

kaleciyi değiştirsinler bence diğer kaleci vestelde yetişmiş ama sürekli serhatı oynatıyorlar.hiç profesyonelce değil.

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.