Salı, Mart 18, 2008

Ankara SAL'da haftanın görünümü

Jandarmagücü ligde dördüncü sırada ve terfilere gidecek gibi görünüyorlar.

HABER: ALPER DOĞRU
Ankara Süper Amatör Küme'de bitime 2 hafta kala heyecan giderek artıyor. 5 takımın 3. Lig'e terfi maçlarına gideceği başkentte şu ana kadar şampiyon Sincan Belediyespor, Keçiören Belediyespor ve Pursaklar Belediyespor terfi maçlarına gitmeyi garantiledi. Jandarmagücü de terfi bileti alacak gibi görünüyor. Beşinci takımsa Çubukspor ve Adliyespor'dan biri olacak (Matematiksel olarak Kazan Belediyespor'un şansı var gibi görünse de onlara bir mucize gerek).

Dört takımın düşeceği ligde Demetevler Karadenizgücü ve Etimesgut Belediyespor'un vedası kesinleşti. Yukarıda terfiler için saydığımız takımlar dışında hepsinin düşme tehlikesi bulunuyor. İki kez terfilerde final oynayan OSTİM (Gazi Belediyespor ve Değirmenderespor'a kaybetmişlerdi) sondan üçüncü sırada.

Öte yandan 1. Amatör Küme'de 5 Grupta maçlar tamamlandı ve ilk ikiler yükselme grubuna kaldı. Tek devreli lig usulüne göre oynanacak yükselme maçları sonunda ilk 4 süper lige yükselecek. Eğer Ankara'dan bir takım 3.lige yükselir, 3. ligden düşen Ankaralı olmazsa yükselme grubunun beşincisi de Süper Amatör'e alınacak (Ancak bu pek olası görünmüyor çünkü 3. Lig'e çıktığından bu yana sürünen Bağlum Belediyespor bu sezon sonunda düşecek gibi). Süper Amatöre aday 10 takım şöyle: Akyurtspor, Emniyetspor, T.Hal Varlıkspor, Haymanaspor, Yurtkurspor, Gölbaşı Belediyespor, TKİ Spor, TİGEM Spor, Sarayköy Belediyespor, Etlikspor.


Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.