Pazar, Şubat 17, 2008

Okmeydanı fırsat tepti

İstanbul Süper Amatör Küme 4. Grup'ta, İstanbul'daki kar yağışına rağmen bazı karşılaşmalar oynanabildi. Kümede kalma savaşı veren Okmeydanıspor, deplasmanda iddiasız Silivri Alibeyspor'la 2-2 berabere kaldı. Yeşil-Beyazlılar 2-0 öne geçmelerine karşın bu üstünlüklerini koruyamadılar. Okmeydanı böylece maçlarını tamamladı zira gelecek haftaki Tophane Tayfunspor maçı, rakipleri ligden çekildiği için 3-0 hükmen lehlerine tescil edilecek. (Mesela bu da bir tartışma konusu: Ligin 14. haftasında Tayfunspor ligden çekilmemişti ve Boğazköy'le 1-1 berabere kalmıştı. Sonra lig bitmeden 'ben çekiliyorum' dedi ve Okmeydanı hiç oynamadan 3 puana kavuştu. Şimdi Boğazköy düşse, itiraz etse, mahkemeye gitse ne olacak?)

Okmeydanı'nın kulağı Sultantepe-Esenkent Boğazköy maçındaydı zira bu iki ekip de düşme hattında yer alıyor. Lakin Spor Akademisi Stadı'ndaki maç kar nedeniyle oynanmadı. Ancak Okmeydanı'nın maçı bir şeyi kesinleştirdi: Sultantepespor ligde kaldı.

Şimdi oluşan puan durumuna bakalım, Okmeydanı'nın son haftaki hükmen galibiyetini de ekleyelim:


* Görüldüğü gibi Sultantepe kurtuldu, Okmeydanı'nın onları geçme şansı kalmadı.
* 11. sırada yer alan Boğazköyspor, son 2 maçından (Sultantepe ve Bayrampaşa deplasmanları) 1 puan alırsa Okmeydanı'nı yakalayacak ve ikili averajdaki üstünlüğü nedeniyle (2-2, 4-2) rakibine üstünlük sağlayacak.
* Ayrıca, eğer Boğazköy son 2 maçından yalnızca 1 puan alabilirse, İstanbul Sinop da Alibey'e yenilirse 3 takımın puanları 19 olacak. Bu durumda 3 takımın aralarında oynadığı maçlara bakılacak. O zaman üçlü puantaj Sinopspor 9, Boğazköy 4, Okmeydanı 3 şeklinde olacak . Yani 1 puan Boğazköy'ü her şekilde kurtarıyor.
* İstanbul Sinop son maçta Alibey'den 1 puan alsa dahi ligde kalacak. Sefaköy ekibi yenilirse iş averaj hesaplarına kalacak.

Bu grupta günün diğer maçlarında Hadımköy İstanbul Sinop'u, Bayrampaşa da Karadeniz'i aynı skorlarla 4-0 mağlup ettiler. Levent de Tayfun maçını hükmen 3-0 kazandı.

Maç skorları ve Okmeydanıspor maç bilgilerinde www.sultantepesk.com sitesinden faydalanılmıştır. Diğer yorum ve bilgilerse öz malımızdır.

14 yorum:

Adsız dedi ki...

Süper amatör kümede son iki haftaya girilerken kar yağısı nedeniyle kümenin kaderini belirleyecek maçlardan ikisi oynanırken birinin oynanmaması çok saçma.

Adsız dedi ki...

silivri alibey - okmeydanı maçı 2-2 beraberlikle sonuçlandı. ilk yarıyı konuk takım 2-0 önde kapatmasına rağmen ikinci yarıda bu üstünlüğünü koruyamadı. ikinci yarıya etkili başlayan alibey pek kaideye değer pozisyonları yoktu ama oyunu okmeydanı sahasına yıkmayı bildi ikinci yarının başlarında buldukları 1 golle skoru 1-2 getirdiler. alibey'in 2 golu penaltıdan geldi sağ çarprazdan içeriye yapılan ortada okmeydanlı futbolnunun ( hasan) eline çarpması sonucu hakem tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi penaltı vuruşunu kullanan alibeyli oyuncu topu ve kaleciyi farklı köşelere yollamayı bildi. skoru 2-2 ye getirdi. 2-2 den sonra okmeydanın atakları sıklaştı. nitekim bu atakların sonucu okmeydanı bir gol buldu ancak hakem golü ofsayt gerekçesiyle iptal etti. yine oyundan kopmayan yılmayan okmeydan ataklarını sıklaştırarak oyunu alibey sahasına yıktı içeride mi dışarıdamı tartışşmasının olduğu bir free-kick kararı verirdi.( pozisyon içirideydi sanırım. penaltıydı anlaşılan) atıştan okmeydanın kaptanı tayfun yararlanamadı. yine oyunun son 10 dakikasına girilirken okmeydanı bir gol daha buldu ancak hakem golü yine ofsayt gerekçesiyle iptal etti. sonuç olarak maç 2-2 sonuçlandı. maçın orta hakemi ve yan hakemlerden bir tanesi okmeydanın kaderiyle oynadı, küme düşmesine( %95 küme düştü) neden oldu diyebiliriz. ofsayt kararıyla iptal edilen okmeydanın 2 golünün 1 tanesi kesin ofsayt değildi. böyle önemli bir maçta yapılan hatalar takımların ( okemydanın) kaderiyle oynanıyor. 1 senelik emek 1 hakem uğruna heba oldu.
yazık...

Adsız dedi ki...

bir seneleik emek dediğiniz sizin sahanıza gelen takımlara 90 dakika küfür edip taşla sopayla göndermekmi oluyo acaba gruptan düşen takım büyük ihtimalle meydan olucak s.tepe kurtardı sinopun işi zor bogazkoy sultandan puan alır oda kurtarır

Adsız dedi ki...

bir seneleik emek dediğiniz sizin sahanıza gelen takımlara 90 dakika küfür edip taşla sopayla göndermekmi oluyo acaba gruptan düşen takım büyük ihtimalle meydan olucak s.tepe kurtardı sinopun işi zor bogazkoy sultandan puan alır oda kurtarır

Bunu yazan arkadaşa Cvptır.Bir Tek KAradeniz Maçında Tarafatar Camalrı İndirdi neden mi ? Biz tarafatarlar kendi topçumuza kızarken Karadenizli Futbolcu Otobüsün Arka Camından El kol hareketi Çekti ki ZAten canımız burnumuzdaydı Dua etsin Otobüsten indirip Dövmedik.Diğer Maçlarda Küfür vardı taş sopa benzeri yoktu.Bu küfüre gelince Hangi Süper Lig Maçında yokda amatörde olunca Şaşırıyorsunuz ? Diğer yandan Hiç kusura bakmayın Alibey maçında 2-0 Önde olsakta Büyük bir suç belki bunu koruyamayan Futbolcularımızada olsada KEndini nimetten sayıp Eline barak alıp orada koşan Donmamak için aradada Bayrağı kaldıran Bu sene çok canımızı yakan ama kabiliyet yetenek ve mantığı olmayan bu kişilere maç veren bu maçları hakemim diye yönetenlerdedir.Sen Hangi Akla hizmet Ofsaytla alakası olmayan pozisyonda ki Maçtaydım Bizim forvet adamın kucağında Ceza sahası dışında yani Rakip savunma En geride GElen ara pasına bekletmedenvurdu top rakibe çarptı gol aldı rakip kaleden topu çıakrtıodu Yan hakem ozaman bayrak kaldırdı.Ofsayt diye kaderimizle oynayan o ....... arkadaşa alkış diyorum başka biş demiyorum.Ve şunu ekliyorum Ligin kaderini Belirlicek maçlar b hfat iken Saha aşrtları nedeni ile oynanmayan ki o sahada maç oynanamaz anadolu hisarı Bu maçı oynatıosun Şimdi Sultantepe Esenkent maçında Bir birlerine yatmayacakalrının garantisini kim verecek ? berbaerlik ik takımıda kurtarıyor Hangi akla hizmet ani tophane ligden çekti okmeydanla son maçı vardı diyenler bunuda konuşsun.

Adsız dedi ki...

eğer okmeydan düşecekse bunuda el birliği ile gerçekleştirecekler zaten bu haftaki hakem arkadaş şimdi rahatlamıştır heralde dünyanın hiç bir yerinde böyle bir rezillik yok alakası olmaya bir pozisyona penaltı çalıyosun neden çaldın diyen topçuya öyle yada böyle çalıcam bi tane deme rezilliğini gösterebiliyosun.
Bunun adı hırsızlık şerefsizlik değilde nedir.
Tamam şimdi rahat olun düşürdünüz işte ama sanmayınki bu film burda biter..

Adsız dedi ki...

Alibey - Okmeydani maci ilginc bir macti, hakem iyi niyetliydi, oyle olmasa Alibey lehine en az 2 penalti verebilirdi ama yapmadi, ofsayttan iptal edilen gollerden birisinde yan hakem hakli ama digerinde degil. 2. atilan gol ofsayt degildi sanirim. Hakemin yapacak biseyi yok, bayrak kalkmissa indirtecek hali yoktu ya.

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar 2 alibeyin iki penaltısı verilebilirdi haklısınız ama bir şeyi unutuyorsunuz 1 2- m mesafeden gelen top ve top ele gidiyor el topa uzanmıyor.Bunu karıştırmayın.HE birde kalecinin müdalesi vardı ikinci yarıda farkettiyseniz kalecinin müdahalesinde top yön değiştirdi sağ beke doğru çünkü müdahale topaydı.Ayrıca Gol olduktan sonra bayrak kaldırdı o pozisyonda futbol topu aldı bir iki adım sürdü vurdu alibeyliye çarptı gol oldu.diğer gol ofsayt ona diyecekbişi yok.Ama verilmeyen gol gerçekten yazık.Şunu inkar etmiyoruz Okmeydan 2-0 koruyamadı o ayrı ama Yazık günah Göz var nizam var ya gol olmuş rakip topu kaleden çıakrtıyor bayrak çekiyorsun.Yazık.

Adsız dedi ki...

hakem kötü bir yönetim gösterdi, okmeydanımızın kaderiyle oynadı kimse inkar etmesin bunu.

Adsız dedi ki...

Arkadaslar olayin hakemle ilgisi yok, sen 10 kisi kalmis Alibeyi hem de 2-1 öndeyken yenemezsen adama gülerler.Bu ne rezilliktir ya.

Adsız dedi ki...

biz rezilliği elinde bayrakla düdük olandan gördük rahat ol

Adsız dedi ki...

federasyonunda hatası var, küme düşme potasında olan 2 takımın maçı oynatıyor diğer iki takımın maçını oynanmıyor. ya hepsini oynak yada hiçbirini.

Adsız dedi ki...

takım düşer hakem,takım şampiyon olur hakem.bırakın bu işleri artık.herkezin doğruları farklıdır.sana göre yanlış bana göre doğrudur.hakemlere sallıyorsunuzda ne oluyor sanki.hpsi maçın içerisinde olabilecek şeyler.onu bunu bırakında 3,lige çıkabilecek birtane istanbul takımı göremiyorum.oturunda bunu tartışın bırakın hakemi falan:!!!!!

Adsız dedi ki...

Okmeydanı düşecek %90 ihtimalle.Bu haddeye gelmemeliydi okmeydanı...

Adsız dedi ki...

Alibey son hafta İstanbul Sinop'u harcayabilir içerde bu da bir ihtimal okmeydanı için.

TFF Futsal Ligi Play-off Sonuçları

TFF Futsal Ligi play-off maçları bugün başlıyor.