Salı, Ocak 22, 2008

'Paşa', 'Bey'e istediğini verdi

Mustafakemalpaşa, güçlü rakibi Beylikdüzü'ne boyun eğdi.

MUSTAFAKEMALPAŞA: 1 BEYLİKDÜZÜ: 2

HABER-FOTO: AHMET FARUK ÖZCAN
İstanbul Süper Amatör Küme 1. Grup'ta lider Beylikdüzüspor, korkulu rüya görmek istemeyen Mustafakemalpaşaspor'u 2-1 yenerek terfilere gitmeyi garantiledi.
Avcılar Turgut Özal Stadı'nda oynanan karşılaşma özellikle M.K.Paşa için son derece önemliydi. 'Paşa' istediği sonucu alamayarak kötü gidişini devam ettirdi.
Maça iyi başlayan Beylikdüzü kanatlardan ataklar yapmaya başladı. 'Paşa' bu ataklara sadece karşı koyabildi, kaptığı topları çok basit hatalarla rakibe verdi. Beylikdüzü kaptığı bu toplardan birinde golü buldu. Defansın arkasına atılan topla buluşan Ali Yavuz, rakip defans oyuncularını geçerek şık bir vuruşla durumu 1-0'a getirdi.
'Paşa' rakip kalaeye sadece duran toplarla gidebildi ama bu duran toplar iyi değerlendirilemedi. Çok sayıda korner ve sebest vuruş kazanan Kırmızı-Yeşilliler bu atışları hiç de olumlu kullanamadı. Dönen topları alan Beylikdüzülü futbolcular kontrataklara çok iyi çıktılar. Özellikle de Beylikdüzü'nden Evren 3 net gol pozisyonunu değerlendiremedi. Bunlar, 'Paşa' için şanslı dakikalardı.
İlk yarının son dakikalarında kulanılan korner atışında bomboş kalan Beylikdüzülü futbolcu 18 üzerinden son derece şık bir kafa vuruşu ile durumu 2-0 yaptı. Mavi-Beyazlıların kullandığı korner ve serbest atışlar MK Paşa kalesinde hep tehlikeye yol açtı. Bu da aradaki kalite farkını ortaya koydu. İlk yarı 2-0 Beylikdüzüspor'un üstünlüğü ile tamamlandı.
İkinci yarı 'Paşa' kaybedeceği bişey olmadığını düşünerek rakibi üzerine gitmeye başladı. Konuk takımın da kendini fazla sıkmaması, 'Paşa'nın ataklarını sıklaştırmasını sağladı ama Avcılar ekibi bir türlü istediği golü bulamadı. Beylikdüzü de kontrataklar yakaladı başladı ama Paşalı oyuncular bu devre biraz dikkatli olunca rakiplerine gol şansı vermediler. Yapılan oyuncu değişiklikleri Mustafakemalpaşa'ya güç verdi. Kanatlardan yapılan bindirmeler sonucu iyi ortalar gelmeyince Paşa adına gol de gelmedi. Kırmızı-Yeşillilerde 2. devre oyuna giren İbrahim Yalçın ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü. Bu oyuncu haftaya oynanacak olan son derece büyük önem taşıyan Kağıthane maçında takımındaki yerini aramıyacak.
MK Paşa 2. devre oyuna girip oyuna renk veren Erkan'ın uzatma dakikalarında attığı arapasıyla buluşan Caner'in ayağından tek golünü buldu ve maç 2-1 Beylikdüzü üstünlüğü ile bitti. Beylikdüzü için bu maçın önemli tek yanı kazanıp finallere gitmeyi şimdiden garantilemekti, onu da almayı başardılar. Şimdi ise tek istekleri namağlup olarak terfi maçlarına gitmek.
M.K.Paşa açısından tek teselli düşme hattındaki rakiplerinin puan kaybetmesiydi. Özellikle de 12 puanlı Tozkoparan'ın yenilmesi Avcılar ekibi için çok önemliydi. Diğer rakiplerin de puan kaybetmesi bu grupta kimin düşeceğini son haftaya kadar belli olmayacağını gösterdi.

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 27 Mart 2024 Çarşamba Sonuçları

İstanbul SAL Klasman B Grubu'nda ikinci hafta maçlarının sonuçları haberin devamındadır...