Pazar, Ekim 07, 2007

Namık Sevik Stadı'nda bir haftasonu...

Haftasonu bulunduğum Namık Sevik Stadı'ndan objektifime takılan birkaç kare. Fotoğrafların büyük halleri için üzerine tıklayın. tüm fotoğraflar bendenize aittir. Efkan BUCAK


Merhum ünlü gazetecilerden Namık Sevik'in adını taşıyan stat, İstanbul'un tarihi yarım adasını çevreleyen surların hemen dibinde, eski İstanbul'un kapılarından Belgratkapı'nın hemen yanında (Diğer kapılar: Yenikapı, Kumkapı, Mevlanakapı, Silivrikapı, Topkapı ve Edirnekapı). Stada giriş ücretiz ve tribünlerde boş yer var ancak surlardan maçı izlemenin tadı bir başka olsa gerek...

İstanbul'da amatör sporun nabzını tutan, Erol Eftekin yönetimindeki Rumeli TV Spor Servisi'nin tecrübeli ekibi: Kameraman Halim Tulis ve muhabir/spiker Kemal Özgüner işbaşında... Statta yeterli olmayan çekim şartları, kameranın hemen yanında gürültü yapanlar, kafasını çekim kadrajına sokanlar, bilgi verme konusunda güçlük çıkaran saha görevlileri ve hakemler... Yine de zorlu koşullara karşın amatör futbola hizmetlerini sürdürüyorlar.

Tipik bir pazar günü seyircisi. Ne meşale var, ne küfür, ne de kavga-gürültü. İnsanlar sessiz-sakin bir şekilde amatör futbolun keyfini çıkarıyor. Yalnızca oyununun gidişatına göre heyecanlanmalar oluyor, gollerde alkış tutuluyor, o kadar.



Maç sırasında futbolcuların su kaybı malum. Aslında genelde küçük pet şişelerle su verilir ancak Reşitpaşaspor bu su işine radikal bir çözüm bulmuş. Kırmızı-Siyahlılar su ihtiyaçlarını, stada getirdikleri damacanayla çözerken ortaya böyle ilginç görüntüler de çıktı.


Hiç yorum yok:

Feriköy Kullar'dan üzgün döndü

Bölgesel Amatör Lig 2. Grup'ta Feriköyspor kendisi adına son derece kritik maçta deplasmanda Kullar 1975 Spor'a 1-0 mağlup oldu.