Pazartesi, Ekim 29, 2007

Belediye üç attı, üç kaptı


ÇERKEZKÖY BELEDİYESPOR: 3 ŞARKÖYSPOR: 1

HABER: GÖKHAN BABAYİĞİT
Tekirdağ Süper Amatör Ligi verilen iki haftalık aranın ardından oynanan 6.hafta karşılaşmaları ile start aldı. En yakın rakibi ile arasında iki puan fark bulunan lider Çerkezköy Belediyespor kendi evinde ligin güçlü ekiplerinden Şarköyspor’u konuk ederken rakibini 3-1'lik skorla geçti.
Çerkezköy Şehir Stadı’nda Pazar günü saat 13.30’da başlayan karşılaşma öncesi her iki takım futbolcuları ‘vatan sana canım feda’ pankartı ile taraftarları selamladılar. Rakibi karşısına oldukça farklı bir kadro ile çıkan Çerkezköy Belediyespor ilk dakikadan itibaren etkili bir futbol sergiledi.

Erçağ sahnede
İlk dakikalarda savunma ağırlıklı bir futbol sergileyen konuk ekip Şarköyspor, Çerkezköy Belediyespor’un etkili atakları karşısında savunmasında zor anlar yaşadı. Kanatlardan yaptığı organizasyonlarla gol arayan Çerkezköy Belediyespor aradığı gole genç golcü Erçağ ile ulaştı. 11. dakikada sağ kanattan ceza alanına yapılan ortaya çok iyi yükselen Erçağ şık bir kafa vuruşu ile topu filelere gönderdi (1-0).
Skor üstünlüğünü eline alan Çerkezköy Belediyespor rakibi üzerine daha rahat gelmeye başladı. Orta alanda Zafer’in etkili oyunu ve oyunu iyi yönlendirmesi Çerkezköy Belediyespor birçok gol pozisyonuna girdi. Konuk ekip ilk devrenin kalan dakikalarında kontra ataklarla sonuca ulaşmaya çalıştı. 45.dakikada Çerkezköy Belediyespor’un genç file bekçisi Sedat’ın bir anlık hatasını iyi değerlendiren konuk ekipten Hakan topu filelere göndererek takımına eşitliği getiren golü kaydetti. İlk devrenin kalan dakikalarında başka gol olmayınca ilk devre 1-1 sona erdi.

Şarköy kalecisi Murat devleşti
İkinci devreye Çerkezköy Belediyespor oyuncu değişikliği ile girdi. Kaan’ın yerine geçtiğimiz yıl İran Birinci Ligi'nde top koşturan Murat oyuna dahil oldu. Murat’ın oyuna dahil olması ile birlikte Çerkezköy Belediyespor hücum yönünü zenginleştirdi. Oyunu tamamen rakip sahaya yıkan ev sahibi ekip, deyim yerinde ise tek kale oynadı. Çerkezköy Belediyespor sayısız gol pozisyonuna girmesine rağmen, girdiği net gol pozisyonlarında Şarköyspor’un 17 yaşındaki kalecisi Murat’ı geçmekte oldukça zorlandı.

İkinci gol Fatih'ten
Oyunun son bölümlerinde Çerkezköy Belediyespor galibiyet golü için tüm riskleri aldı. 76.dakikada Zafer’in yerine oyuna Fatih dahil oldu. Ev sahibi ekip yine duran bir topta öne geçti. Kullanılan köşe vuruşunda ceza alanı içerisinde oluşan karambolü iyi değerlendiren Fatih altıpas içerisinde topu filelere göndererek takımını 2-1 öne geçirdi.
Golün ardından Çerkezköy Belediyespor futbolcuları ile teknik heyeti büyük bir sevinç yaşadı. 85. dakikada Şarköyspor’da Mehmet rakibine sert girmesi sonucu kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. Uzatma dakikalarında Erçağ yine sahne aldı. Murat’ın pasında ceza alanında topla buluşan Erçağ sert bir vuruşla topu filelere göndererek farkı ikiye çıkardı. Müsabakada başka gol olmayınca Çerkezköy Belediyespor, Şarköyspor’u üç golle geçti. Aldığı galibiyetle puanını 15’e yükselten Çerkezköy Belediyespor liderliğini sürdürdü.

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Programı

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynanacak.