Perşembe, Temmuz 19, 2007

3. Lig'e çıkmak artık hayal gibi!



Haber: Benan Diker

Türkiye Futbol Federasyonu Amatör Kurul toplantısı 13-15 Temmuz tarihlerinde İstanbul'da toplanırken, oldukça ilginç kararlar çıktı. Alınan kararlar gereği artık 3. Lig aslanın ağzında. Alınan kararlardan satır başları şöyle:

- Artık Profesyonel Liglerde takımı olmayan iller için ayrıca terfi maçları düzenlenmeyecek. Tüm takımlar artık aynı turnuvaya katılacak.

- 3. Lig'e terfi maçlarına katılacak takım sayısı 160'la sınırlandırıldı.

- 2007-2008 sezonu sonunda 3. Lig'e toplam 5 (beş) takım yükselecek.

- Tüm illerin göndereceği takım sayısı yeniden belirlendi.

Yorum:

Federasyonun kararı doğru değil. Geçen sene 8 takım çıkarken bu sayı bu yıl 5'e düştü. Takım sayısı azaltıldığı için illerin göndereceği takım sayısı da azalacak. İlk turda 8'er takımdan 20 grup, ikinci turda 4'er takımdan 5 grup... Benim varsayımıma göre seneye 3. Ligi de 18'li 3 gruptan oynatacaklar. Yani bu sezon 3. Lig'de her gruptan 4 takım amatöre düşecek. Federasyonun 3. Lig statüsünü merakla bekleyeceğiz artık.

Sonuçta tüm takımlar yatırım yaparken düşünmeli. Bu sistemde artık 3. lig hayalden öte, yani istersen trilyon harca elemeli sistem sonuçta çıkmak zor. Düşünün 81 il var. Her ilde 1 idaalı -paralı takım olsa 81 yapar. (İstanbul-İzmir-Ankara tabiii ki 1'den fazla takım idaalı olacak) Sonuç ortada. Sadece 5 takımın çıkacak olması çok yazık.

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 20 Nisan 2024 Cumartesi Sonuçları

İstanbul SAL Klasman B Grubu'nda heyecan devam ediyor...