Cumartesi, Mart 31, 2007

İstanbul 2. Amatör Küme'de Olaylı Maç

Çırçırspor (turuncu-siyah) ve Küçükayasofya, 6. Grup'ta orta sıralarda yer alıyor. (Foto: Efkan Bucak)


ÇIRÇIRSPOR: 1 KÜÇÜKAYASOFYASPOR: 1

2. Amatör Küme’nin henüz 9. haftasında, tribünde 10 tane seyirciyle, orta sıralarda yer alan iki takımın maçında tekme tokat kavga çıkar mı? Ama çıkıyor işte.

Tarih 31 Mart 2007 Cumartesi, yağmurlu bir hava. 2. Amatör Küme 8. Hafta’daki Çırçırspor-Küçükayasofya mücadelesi için Toptancılar Sitesi’nin içindeki Rami Stadı’nın yolunu tuttum. Yıllar önce Çırçırspor’u 3. Lig’e terfi maçları Bursa Grubu’nda izlemiştim. O maçı şanssız bir şekilde 1-0 yitirmişlerdi. O gün bugündür Çırçırspor’un bir maçına gitmek istedim. Kısmet bugüneymiş.
Mücadele saat 17.00’de başladı. Bundan önce İdealtepe-Atalar A genç maçı oynanmıştı. Statta tribün yoktu, saha tel örgülerle çevrilmişti. Maçta yaklaşık 10 Küçükayasofya taraftarı vardı. Ben, yağmurdan korunmak için soyunma odalarının önünde maçı izledim. Yanımda, bu sezon Süper Amatör Küme’den düşen Rami Yenimahallespor camiasından iki abi vardı. Amatör futbol üzerine uzun süre sohbet ettik. Yıllardır Alibeyköy takımı olarak bildiğim Çırçırspor’un Fatih takımı olduğunu söyledi biri. Meğer Fatih’te de bir Çırçır Mahallesi varmış.
Maçın ilk yarısı olaysız geçti sayılır. Küçükayasofya daha atak olan taraftı. Yeşil-Beyazlı K.Ayasofya takımında Ali Abi diye çağırdıkları oldukça sempatik bir taraftar tezahuratlarıyla maça neşe kattı. ‘Haydi Fatih Sultan Mehmet’in Aslanları’ ‘Haydi Küçükayasofya, İstanbul’un başkenti’ gibi nidaları süperdi. Kronometre tutmadım ancak sanırım dakika 40 falandı sağ taraftan yerden yapılan ortada altı pas içinde topa dokunan Küçükayasofya futbolcusu takımını 0-1 öne geçirdi.
İkinci yarı da genel olarak Küçükayasofya baskındı ama bu üstünlüğü gol pozisyon sayısına yansıtamadılar. Çırçırspor kontaraklarda ve duran toplarda etkili oldu. İkinci yarının ortalarında çok önemli bir şey oldu ve Çırçırspor’un kalecisi sakatlandı. Ancak Turuncu-Siyahlıların yedek kalecisi yoktu. Oyuna normal bir oyuncu soktular, o anda sahada olan oyunculardan uzun boylu yapılı olan bir tanesi kaleye geçti (Oyuncudan bozma bu kaleci son derece başarılıydı, hele bir pozisyonda karşı karşıya net bir top çıkardı). 80. dakikada falan köşe vuruşunda Çırçırspor beraberliği sağladı. Kalan dakikalarda K. Ayasofya bastırdı, Çırçır kontarak yaptı. Çırçırlı oyuncuların gözle görülür bir kondisyon sorunu vardı zira ileriye çıkan 3-4 oyuncu geri dönmüyordu. Çırçır ilk yarının sonunda bomboş kaleye atamamıştı, 90+4’te de kaleciyle karşı karşıya atamadılar ve maç 1-1 bitti. Topa daha fazla sahip olan Küçükayasofya’yaydı ama pozisyonların netliğine bakacak olursak galibiyeti kaçıran Çırçırspor’du.
Gelelim olaylara. Aslında maç sakindi. Tamam, biraz gerginlik oldu maç içinde ama Türkiyede her karşılaşmada oluyor. Kaldı ki bu maçın içindeki gerginlikler hiçbirşeydi. Çırçırspor teknik direktörü maç içinde ve devre arasında yukarıda bahsettiğimiz, o renkli tezahuratları yapan Ali Abi isimli taraftara çıkıştı biraz. Ancak kişisel fikrim Çırçır teknik direktörünün biraz bu konuda fevri olduğuydu. Nihayetinde adam 90 dakika boyunca Çırçırlı oyunculara tek bir küfür etmedi, sadece kendi takımını destekledi. 1-2 pozisyonda hakeme – küfür etmeden- tepki gösterdi, onda da Küçükayasofya teknik direktörü kulübeden çıkarak ‘Aman abi, hakeme bir şey deme’ diyerek uyardı. Son dakikalarda birkaç genç Küçükayasofya taraftarı hakeme tek-tük küfürler etti.
Bitiş düdüğünün ardından futbolcular arasında gerginlik yaşandı biraz ama çabuk bitti. Olayları başlatan iki takım teknik direktörleri arasındaki bir diyalog sanıyorum ancak maalesef konu ne anlayamadım. Küçükayasofya teknik direktörü, karışıklık sırasında iki Çırçırlı futbolcuya ‘ ben sadece tebrik etmek istedim ama ayıp bu’ diye tepki gösteriyordu. Sonra Küçükayasofya taraftarları da sahaya girdi. Sonra film koptu zaten. 5-6 kişilik grup birbirine girdi. Ancak kimin kim olduğu belli değildi. Bi 25-30 saniye tekme-yumruk ciddi bir kavga oldu. Sonra araya girenlerle kavga bitti. Böylesine iki köklü kulübe yakışmadı açıkçası. Güzel giden maç böylece tatsız bir şekilde bitmiş oldu.

E. Bucak - Yerel Futbol Sitesi


Görüntü: Çırçırspor'un beraberlik golü

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 27 Mart 2024 Çarşamba Sonuçları

İstanbul SAL Klasman B Grubu'nda ikinci hafta maçlarının sonuçları haberin devamındadır...